Thursday, 22 September 2011

Aku perempuan murahan ?




Assalammualaikum n hai all . Kali ni sy buat entri tajuk hot punya . *erhhh , hot ke ? tak hot pun buad² hot je . jaga hati la kononnya . huhu . ^_^ . Aku Perempuan Murah ? Cerita ni saya adaptasikan daripada seseorang yg cukup sekadar saya mentionedkan sbg S . Ad satu hari tu , saya bergayut ngn dia * bukan bergayut kat pokok tu , bergayut tepon la . :D
Ni antara dialog antara saya dan S . * saya dah tk berapa igt dialog sebenar atau sebijik-sebijik , jadi saya ubah sikit ayat nya tanpa mengubah maksud asal dialog tersebut ok .

Me : Awk , dlm album in my memories tu gambar gf awk ke ?

S : bukan gf , tunang dah pun . tapi dah putus pun .

Me : ohh yeke .? knp putus ?

S : ( dgn nada sedih tp berbaur marah ) dia pernah mengandungkan anak org . 

Me : HAH ? ( terkejut giler ) Betul ke ? macam mana boleh jadi mcm tu ?

S : Sy dpt tahu pun lepas 3,4 bulan tunang dgn dia . Tiba² ade sorg laki tu jumpa sy ckp nak bertanggungjawab kat perempuan tu . Mula² saya tak faham maksud dia , lepas dia terangkan baru saya tahu dia pernah mengandung n gugurkan kandungan tu . Yela , masa tu sy pun belaja jauh dari dia .

Me : What ?!! Habis tu awk tak mintak bukti ke betul ke perempuan tu mengandung n pernah gugurkan 
kandungan tu ?

S : Lelaki tu siap tunjuk resit klinik yg diorang pergi gugurkan bayi tu . lepas tu ade surat akuan sumpah nama perempuan tu . Yela , bab² gugur ni kan boleh bawa mati .

Me : Ohh yela² . kesian awk eh . berapa lama awk dh kenal dia ?

S : sejak saya form 2 lagi . Dah 12 thn sy kawan ( couple) dgn dia wak . duit belajar dia sbg DENTIST pun sy tanggung , dia anak org susah , so sy tanggung la . 

Me : (lagi sekali dgn nada terkejut) DENTIST ??? tak sgke dentist pun berperangai mcm tu ye . tkpela , sabar jela awak . mungkin ada hikmah di sebalik nya .

Selebihnya tak perlulah cerita kan . HOHO :DD . Sedih dengar cerita dia . lagi satu tak sangka sangat pelajar yang berakal boleh buat benda mcm tu kan . Orang kata Air yang jernih jgn disangka tiada buaya . Kan kan ?   Tapi walau apapun post sy kali ni bukan lah nak mengaibkan perempuan tu . Saya cuma mahu berkongsi pendapat dengan awak² semua . Kalau nafsu dah berleluasa , memang syaitan lah org ketiga .

Tengoklah gambar ni . Muka mentah lagi . Dah pandai berpeluk² . Apa yg saya dapat perhatikan , budak² sekolah sekarang ni form1 , form2 dah pandai berkapel² , peluk² , cium² macam dah takde benda kan . Lepas tu yang lagi tak boleh blah bila bergambar cium² pipi , then upload kat Fb , blog . * ini sekadar contoh . Tapi kenyataannya mmg mcm tu kan . Hey , korg ingat ni negara Barat ke nk buat pelbagai aksi 'manja' ? Teruk punya perangai . Apa lah nak jadi dengan umat Nabi Muhammad skrg ni . 

Ni lagi 1 contoh perempuan murahan yang saja bagi lelaki² tercabar batin nya . * maaf ye kalau gambar ni ade kene mengena dgn sape² sbb sy search kat Google! je pun . Kepada semua gadis² diluar sana , jagalah maruah awak , peribadi dan akhlak awak . Jangan jadi yang tak senonoh . Bukan lah sy nak kata sy ni PERFECT sgt . TIDAK !! Saya cuma mengingati antara satu sama lain . Harap takde sape² yang terasa dgn post saya ni . Mungkin ni adalah isu sensitif , tp sy cuma mahu kita semua sedar bahawa masyarakat kita skrg dh byk lari dari landasan Allah . Saya berdoa agar saya dan awak yg baca ni dijauhi dari perkara yang dilarang Allah . Insya-Allah , Wallahualam . Renung² kan dan selamat beramal :)



10 comments:

fyra roslan said...

testing

Mimi Marilyn said...

DAH BOLEH . hehe ..
by the way , betul kata kamu tu..plus..manusia tetap diukur pd imannya kan?

fyra roslan said...

yup , kalau iman takde dlm diri , tk jadi benda jugak . btw thanx for feedback :)

ismanpunggul said...

Fyra! Awak tergolong orang baik dan pandai memberi nasihat..

fyra roslan said...

hahaha . yeke ismanpunggul ? terima kasih ye . kite sharing is caring :)

maGhAnna said...

aah~uish..
GANAS la girls n boys nowadays kn?
susah2 tok moyang kte bebaskn kte dr pnjajah nk elak anak bangsa rosak..but now senang2 kte rosakkn diri sndr~ish2

Mimi Marilyn said...

huhu ^.^

Fazri said...

kalo belum married..masih belum muhrimnya.tapi kalo sudah. ya taQ apa"apa dibolehkan asal sama pasangannya sendiri.

fyra roslan said...

Fazri - ya . mmg mcm tu . tp sekarang ni ramai yang bukan muhrim lakukan perkara tu :)

fatshady92 said...

oooooooooooooohhhhhhhhhhh yeahh..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
HAK CIPTA TERPELIHARA BY : CIK FYRA .